Prima pagină > anunţuri > Vineri 13 – vino la marş în susţinerea libertăţii de întrunire!

Vineri 13 – vino la marş în susţinerea libertăţii de întrunire!


Vineri, 13 februarie 2009, mai multe organizaţii neguvernamentale active în domeniul drepturilor omului vor desfăşura un marş în susţinerea Legii cu privire la întruniri. Acţiunea va demara la ora 13.13 în faţa sediului Procuraturii Generale (str.Bănulescu-Bodoni nr.26) şi va continua spre sediul Ministerului Afacerilor Interne (bd. Ştefan cel Mare nr.75).

La marş sunt invitaţi toţi cetăţenii care preţuiesc libertatea întrunirilor, drepturile omului şi sunt gata să se exprime în apărarea drepturilor lor!

Organizatorii mitingului sunt: Amnesty International Moldova, Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului, Asociaţia Hyde Park, Institutul pentru Drepturile Omului şi Promo-Lex.
Mulţi ne întreabă de ce desfăşurăm noi toate aceste marşuri? Răspunsul e simplu: prin intermediul marşurilor noi vrem să obţinem de la autorităţi respectarea Legii cu privire la întruniri în toate cazurile.

În practică, aceasta ar însemna să obţinem ca:

 1. orice persoană din Moldova să poată organiza şi desfăşura un miting, marş, sau manifestaţie paşnică fără imixtiunea autorităţilor;
 2. cetăţenilor să nu le fie frică de arestări nemotivate din partea poliţiei în timpul unui miting, marş, sau manifestaţie paşnică;
 3. cetăţenii să fie siguri de faptul că poliţiştii în uniformă îi vor apăra de atacuri şi provocări în timpul unui miting, marş, sau demonstraţie paşnică;
 4. autorităţile să cerceteze abuzurile şi încălcarea legii privind libertatea întrunirilor şi să tragă la răspundere vinovaţii.

Totodată, în cadrul marşului noi vom solicita autorităţilor tragerea la răspundere a pesoanelor care au încălcat libertatea întrunirilor în anii 2008 şi 2009. În primul rînd, aceasta se referă la poliţie, care a reţinut nemotivat manifestanţii paşnici şi nu a venit în ajutorul lor, atunci cînd demonstranţii au fost agresaţi.

Vino cu prietenii şi susţine libertatea întrunirilor!

 1. socolenco
  11/02/2009 la 10:06 pm

  „mai multe organizaţii neguvernamentale active în domeniul drepturilor omului vor desfăşura un marş..”

  pare-se ca HP se simte mai comod sa se manifeste in grup. Ma bucur ca puteti co-organiza aceste proteste, ele aduc Schimbarea!

 2. gh.brega
  13/02/2009 la 10:34 am

  asta cam aşa e
  mitingurile la care participă mai mult de 30-50 de persoane îi sperie
  nici poliţia nu mai intervine să aresteze organizatorii
  decât cu excepţii (ex. cazul din 27 martie 2008 ş. a.)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: