Prima pagină > opinii > Plângere adresată Procuraturii Generale, M.A.I., Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, Misiunilor OSCE şi ODHR

Plângere adresată Procuraturii Generale, M.A.I., Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, Misiunilor OSCE şi ODHR


În fapt, la data de 17 martie 2009, în jurul orei 17.20, am fost atacaţi de persoane necunoscute în timp ce mă aflam în maşina lui Anatol Mătăsaru (marca Dacia Logan, culoare albastră). Eram împreună cu proprietarul maşinii şi cu încă un tânăr când am auzit un zgomot surd, asemănător unei explozii sau împuşcături. N-am înţeles ce s-a întâmplat, iar când am deschis uşa, am observat că geamul din spate al maşinii era spart în partea din dreapta pe centru. Gaura nu era mare, aproape cât un pumn. Cănd a fost închise uşile, au căzut mai multe cioburi de sticlă, iar gaura s-a făcut mai mare.

Anatol Mătăsaru a sunat imediat la poliţie. Aceştia au ajuns la faţa locului abia peste 30 de minute şi au investigat situaţia, dar fără a lua amprente sau imagini.

Deja pe parcursul a trei zile alte acţiuni din partea organului de drept nu au parvenit.

Consider că am fost victime ale unei tentative de vătămare cel puţin a intergrităţii fizice sau chiar a unui asasinat. Proprietarul maşinii spune la mică distanţă de maşina unde ne aflam noi, era parcată o maşină roşie, care a plecat imediat când a apărut cameramanul de la Jurnal TV. Mătăsaru spune că a văzut la volanul acestui automobil pe unul dintre persoanele mascate care ne-au atacat în timpul mitingului din 3 februarie 2009 din faţa Procuraturii Generale.

Imaginile video şi feţele atacatorilor au fost făcute publice pe Internet.

Mai mult ca atât, Anatol Mătăsaru a fost prejudiciat material, căruia i-a fost distrus geamul din spate al maşinii.

Mai menţionez că în data de 16.03.2009 am anunţat intenţia de a organiza un miting de protest în faţa MAI, care urmează să aibă loc sîmbătă, 21.03.2009 – când vom organiza un protest împotriva abuzurilor de forţă din partea forţelor de ordine. Declaraţia prealabilă pentru acest miting a fost înregistrată la primăria municipală în dimineaţa zilei de 17.03.2009.

Până în acest moment nu avem cunoştinţă despre această cauză, inclusiv dacă a fost pornită o anchetă penală sau nu. La fel, n-au fost întreprinse măsuri de stabnilire a circumstanţelor exacte ale situaţiei relatate.

Din aceste considerente, solicităm:

  1. să se pornească urmărirea penală pe faptele expuse mai sus, la fel,
  2. să fie astrase la răspundere penală persoanele care au comis aceste acţiuni.

Totodată, în baza legii cu privire la protecţia martorilor şi a victimelor, solicit să ne fie asigurată securitatea personală, deoarece avem temeri că suntem urmăriţi şi în continuare.

20 martie 2009

  • Ghenadie Brega
Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: