Prima pagină > opinii > Ai fost agresat în transportul public? RIPOSTEAZĂ!

Ai fost agresat în transportul public? RIPOSTEAZĂ!


Prea des văd şoferi de microbuze care conduc iresponsabil, fumează la volan, pun muzica tare, sunt agresivi, insultă sau incită pasagerii la certuri etc. Cat mai suportam aceastam?!

Propun sa cerem administratiei locale ca toate microbuzele si fie dotate cu casti. Vor fi exclusiv pentru soferi! Fiecare cetatean care va urca sa aiba dreptul sa aleaga singur ce post de radio sa aculte soferul, inclusiv sa decida cat de tare sa fie volumul. Aici ar fi distractiv. Doar pentru asta as merge cu rutele pe care m-am jurat sa nu mai merg…

Poate-ar ficazul să-ncurajăm cetăţenii să NU achite taxa pentru călătorie dacă şoferii nu respectă legile?

Astazi, 13 decembrie 2009, am urcat intr-un microbuz pe ruta 129 (ora 22.20) – nr. de-nmatriculare KAC 445 din Durlesti spre Centru. In salon era ca la nunta. Am rugat soferul sa dea mai incet sau sa inchida. Acesta n-a reactionat in nici un fel. Am solicitat in mod repetat sa fie inchisa muzica, iar soferul a zis ca-mi da banii inapoi si ma da jos. „Vine altul din urma”, ma anunta el.

Ii spun ca n-are dreptul sa faca asta, si-i amintesc ca legea nu-i permite sa difuzeze muzica in transportul public. El zice ca „muzica-i normala, ci nu-ti placi?” si „la tatz li placi, numa tzii nu”. I-am zis ca anunt politia si ca o sa depun o plangere. Cativa cetateni au incepu sa comenteze discutia, unul vorbea cu voce tare ca ar putea sa ma scoata el afara din microbuz. Cand am coborat, soferul a vazut ca-mi notam seria de-nmatriculare a masinii lui si a inceput sa ma injure, apoi a trecut la amenintari. Spunea ca o sa ma gaseasca el.

Reclame
Categorii:opinii
 1. absolubil
  14/12/2009 la 1:35 am

  e bună ideea ideea ca cetăţenii să determine şoferii să se supună legii şi să-i asculte prin a amâna achitarea taxei de călătorie. e principiul ăsta funcţional: dacă faci, şi mie o să-mi fie bine, dar, cel mai important, şi ţie o să-ţi fie bine.

  dar sfatul este bun pentru persoanele care vor să-i determine pe şoferi să dea muzica mai încet şi nu ştiu cum s-o facă, nu şi pentru cei care sar întotdeauna de partea şoferului. Fie pentru că s-au obişnuit cu muzica în microbuz, fie pentru că au pornirea asta laşă de a se alia cu cel care are puterea.
  alt truism: omului poţi să-i iei cu de-a sila, nu şi să-i dai cu de-a sila.

 2. 14/12/2009 la 3:07 am

  Propun sa cerem administratiei locale ca toate microbuzele si fie dotate cu casti. Vor fi exclusiv pentru soferi! Fiecare cetatean care va urca sa aiba dreptul sa aleaga singur ce post de radio sa aculte soferul, inclusiv sa decida cat de tare sa fie volumul. Aici ar fi distractiv. Doar pentru asta as merge cu rutele pe care m-am jurat sa nu mai merg…

 3. aberatiunipenale
  14/12/2009 la 9:31 pm

  KAB 615

 4. orheitv
  14/12/2009 la 11:25 pm

  Ar fi superba ideea cu castile pentru sofer in cazul in care fiecare microbuz ar fi dotat si cu un microfon ca fiecare calator sa-i pota anunta soferului unde are nevoie sa coboare…;)
  Poate ei au nevoie de reeducare, o scoala duminicala posibil…? unde i-ar invata legea si in special bunele maniere.

 5. octavian
  15/12/2009 la 2:14 am

  Am scris petitie catre Directia Transport Public si Cai de Comunicatie si stiti ce au facut?

  Au trimis petitia mea catre companiile care opereaza rutele despre care ma plangeam, cu tot cu datele mele personale.
  Astfel functionarii directiei au incalcat legea despre petitionare. Mi-au raspuns cei de la o firma cu raspuns de genul „Noi am avut adunare cu soferii si i-am atentionat sa respecte dispozitiile primariei” Da 🙂 imi inchipui ce adunare o facut ei!

  Am scris o alta petitie catre primaria capitalei referitor la aceasta. Inca astept raspuns…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: