Prima pagină > opinii > Botnari: „La 6 aprilie nu au fost observate acţiuni violente”

Botnari: „La 6 aprilie nu au fost observate acţiuni violente”


Ex-comisarul Vladimir Botnari, chemat la Procuratura Generală

Fostul comisar general de poliţie, Vladimir Botnari, este chemat la Procuratura Generală, la ora 17:00, pentru a fi audiat.

Acesta figurează în calitate de bănuit în cauza penală pornită pe faptul neglijenţei în serviciu, în legătură cu evenimentele din 7-8 aprilie 2009.

Botnari este cercetat penal în acelaşi dosar în care este anchetat şi fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, care a fost audiat de procurori la 15 ianuarie. Atunci Vladimir Botnari se afla la tratament medical în România.

Botnari: „La 6 aprilie nu au fost observate acţiuni violente

Ex-comisarul general, Vladimir Botnari, susţine că forţele de ordine nu au luat măsuri de prevenire a violenţelor din 7 aprilie, pentru că la protestul din 6 aprilie nu „au fost observate acţiuni violente”.

17:06 | Update
ULTIMA ORĂ: Vladimir Botnari este audiat de procurorul Sergiu Roşu
Fostul comisar al Chişinăului, Vladimir Botnari, este audiat în aceste clipe de procurorul Sergiu Roşu. Botnari s-a prezentat la Procuratură mai devreme cu 20 de minute, motiv pentru care audierile au început înainte de ora stabilită.

18:02 | Update
Vladimir Botnari este audiat de mai bine de o oră la Procuratură
Fostul comisar al capitalei, Vladimir Botnari, este audiat la Procuratură de mai bine de o oră. Acesta este acuzat de neglijenţă în serviciu. Dacă se va demonstra vinovăţia lui, acesta riscă 6000 de lei sau trei ani de închisoare.

19:43 | Update
Botnari este audiat de mai bine de trei ore la Procuratură
Fostul comisar al Chişinăului, Vladimir Botnari, este de mai bine de trei ore audiat la Procuratură. Acesta este audiat de procurorul Sergiu Roşu.

20:16 | Update
ULTIMA ORĂ: Vladimir Botnari se declară nevinovat
Audierile s-au încheiat după mai bine de trei ore. Botnari a declarat presei că a fost audiat în calitate de bănuit. ”Nu mă simt vinovat de acuzațiile aduse de procurori și am să aduc dovezile necesare”, a spus Botnari.

20:21 | Update
Botnari afirmă că nu sunt dovezi că cineva a fost maltratat
Întrebat despre tinerii bătuți după 7 aprilie, Vladimir Botnari a declarat că ”nu există dovezi că cineva a fost maltratat”. ”Am lucrat cot la cot cu poliția care a încercat să stabilească ce s-a întâmplat la 7 aprilie”, a mai spus Botnari.

20:36 | Update
Procuror: Voronin va fi audiat în baza declarațiilor lui Papuc
Șeful secției urmărire penală din cadrul Procuraturii Generale, Sergiu Garabagiu a declarat că în dosarul ”7 aprilie” va fi audiat și fostul președinte, Vladimir Voronin, în baza declarațiilor ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc.

20:42 | Update
Garabagiu: Va fi audiat și fostul șef al Serviciului de Informații
Procurorul Sergiu Garabagiu a declarat că în acest dosar va fi audiat și fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Artur Reșetnicov.

20:57 | Update
Botnari neagă că se afla în România când a fost audiat Papuc
Vladimir Botnari neagă că a fost în România la 15 ianuarie, când a fost audiat ex-ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, precum au declarat procurorii. „Nu am fost în România, nici pentru tratament, nici pentru alte motive”, susţine Botnari.

21:10 | Update
Botnari: „La 7 aprilie am primit doar un ordin de la conducerea MAI”
Vladimir Botnari susţine că la 7 aprilie a primit un singur ordin, din partea conducerii Ministerului de Interne. „Am primit ordin de la conducerea MAI să permitem protestări paşnice”, a menţionat Botnari.

21:47 | Update
Botnari: „În dosarul 7 aprilie trebuie pus punctul”
Vladimir Botnari: „În dosarul „7 aprilie” trebuie pus punctul, iar cei vinovaţi trebuie să răspundă”. Botnari a menţionat că a mai fost audiat în baza acestui dosar, la 20 decembrie, dar în calitate de martor.

22:03 | Update
Ancheta în cazul 7 aprilie s-ar putea încheia în mai puţin de un an
Şeful Direcţiei Urmărire Penală, din cadrul Procuraturii, Sergiu Garabagiu, a menţionat că dosarul este „foarte complicat, în cadrul căruia vor fi audiate foarte multe persoane”. Potrivit acestuia, ancheta s-ar putea încheia în mai puţin de un an.

Reclame
Categorii:opinii
  1. 20/01/2010 la 2:32 pm

    Este clar ca asa si nu va mai fi tras nimeni la raspundere. Se acopera unul pe altul.

  2. Craig
    21/01/2010 la 11:11 pm

    abia aştept să-i văd pe VORonin, Papuc, Botnar şi gaşca lor după gratii. cel puţin aceşti indivizi merită să fie traşi la răspundere pentru tinerii decedaţi dar şi pentru sutele de tineri maltrataţi de poliţişti în aprilie 2009

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: