Prima pagină > ştiri la zi > vrem reformă în şcoală!

vrem reformă în şcoală!


elevilor de la noi nu le este uşor. îmi amintesc mirarea unei prietene din franţa văzând atitudinea elevilor noştri faţă de profesori şi vice-versa. profesorii se vor adoraţi, ca nişte zei, şi le place să creadă că deţin adevărul absolut. un elev nu are pur şi simplu dreptul să-l combată. elevii, la rândul lor, nici nu încearcă, sau mai bine nici nu le ajunge imaginaţie pentru tentative (cu excepţii mici mici) de combatere a profilor. punctul de vedere al elevului nu contează pur şi simplu. sabina-mi spunea că în franţa, profesorul nu reprezintă o autoritate, e pur şi simplu o persoană care citeşte un curs…

programa şcolară este foarte încărcată, o bună parte din subiecte şi activităţi fiind inutile, de exemplu, copiilor li se predă pascalul, fără ca aceştia să ştie măcar cum se foloseşte internetul sau poşta electronică. copii sunt impuşi să înveţe texte pe de rost, fără a li se antrena facultatea de a întreţine o discuţie, de a participa la o dezbatere. se studiază fizica fără a li se comunica însă elevilor pe ce lume trăiesc şi care sunt legile acestui stat.

vouă nu vi se pare că se inversează un pic priorităţile? … cu ce aptitudini imediat aplicabile se alege elevul după absolvirea liceului? la acest moment el este major şi capabil să muncească şi să înfrunte viaţa. de ce să înveţi lucruri vitale precum dezbaterea, legea, dreptul, internetul după liceu, când de fapt obiecte precum fizică, matematică, informatică, chimie ar trebui studiate doar de cei care au nevoie de ele.

mai nou, filat promite păcătosului şi cucernicului vladimir că se va introduce religia în şcoală de la 1 septembrie 2010. personal, sunt contra, şi consider că întroducerea educaţiei ecologice în programa şcolară, obligatoriu chiar, ar fi un pas mult mai util. iar dacă vorbim despre religie, de ce nu se introduce cursul religiile lumii, sau istoria religiilor, predate de un istoric sau de un filozof? preoţii sunt cei mai contraindicaţi pentru aceste funcţii, la fel cum tatăl nu-şi poate judeca fiul, un preot nu poate preda religia obiectiv, fără a face propagandă şi fără a îndreptăţi orice căcuvânţel scris în scriitura scripturilor.

la ministerul educaţiei se discută despre reforme în sistemul de învăţământ, sper că ei sunt lucizi şi se vor inspira din practicile europene!

Reclame
Categorii:ştiri la zi
 1. Asociatia barbatilor
  11/02/2010 la 4:16 pm

 2. Asociatia barbatilor
  11/02/2010 la 4:58 pm

  In primul rand profesorii trebuie sa gandeasca liber. Am vrea profesorii sa se urce mai des pe mese, noi am prefera domnisoare blonde cu fusta scurta (este doar o apinie a asociatiei ).

  .

 3. Napocel
  15/02/2010 la 1:15 pm

  Ohoo. Abia aici-n România începe să se vadă tranziția de mentalitate a rpofesorilor… după 20 de ani. În Moldova ocupată nici nu se poate vorbi încă de așa ceva.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: