Prima pagină > opinii > fabricat în Moldova…

fabricat în Moldova…


Vedeti mai jos isprava administratiei comuniste pentru a-mi penaliza activismul

 • A fost emisa ORDONANTA cu privire la pornirea urmaririi penale in care figuram ca bănuit pe faptul organizării “dezordinelor de masă, care au avut loc în mun. Chişinău pe 06.04.2009” – art. 285, alin. (2) lit. lit. 1) a şi b), alin. (3) şi alin. (4) Cod Penal

  ……………………………………..
  Extras din Codul Penal al RM

  Articolul 285, Dezordini de masa

  (1) Organizarea sau conducerea unor dezordini de masă, însoţite de încălcarea activităţii normale a transportului, a întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor sau de opunere de rezistenţă unui reprezentant al autorităţii publice, se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 10 ani.
  (2) Aceleaşi acţiuni, însoţite: a) de violenţă sau batjocură faţă de cetăţeni; b) de pogromuri, distrugeri, incendieri sau alte acţiuni asemănătoare, se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani.
  (3) Participarea activă la săvîrşirea actelor de violenţă sau batjocură asupra cetăţenilor, precum şi la săvîrşirea de incendieri sau distrugeri ale averii în timpul dezordinilor de masă, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.
  (4) Chemările la nesupunerea activă cerinţelor legitime ale reprezentanţilor autorităţii publice şi la dezordini de masă, precum şi la săvîrşirea actelor de violenţă asupra cetăţenilor, se pedepsesc cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

  ………………………………………………………..

 • pe 10 aprilie 2009 – procurorul imi ridica pasapoartele – moldovenesc si romanesc – (returnate pe 30 iulie), spunand ca daca refuz voi fi cercetat in arest.
 • pe 10 iulie 2009 – pe numele meu a fost deschisa o noua cauza penala – a se vedea dosarul cu jumarile de la Orhei

………………………………………………………..
CRONOLOGIA inversă a evenimentelor
în cazul Asociaţiei Hyde Park
www.curaj.net/?p=15100

 • luna mai 2009 – Asociaţia Hyde Park trimite la CEDO plângerea pe subiectul percheziţiei şi a sechestrării ilegale a bunurilor din sediul organizaţiei – copia răspunsului judecătorului de instrucție
 • 8 mai 2009 – Am primit răspuns de la Procuratura Generală. Procurorul încearcă să acopere ilegalitatea comisă de poliţişti – copie răspuns
 • 24 aprilie 2009 – Administraţia Asociaţiei Hyde Park depune o plângere împotriva actelor ilegale ale organului de urmărire penală şi a inacţiunii organelor Procuraturii  – pagina Ipagina II
 • 17 aprilie 2009 – Am depus o plângere pentru recuperarea obiectelor, documentelor şi bunurilor ridicate în mod ilegal de la Hyde Park – pagina Ipagina II
 • 13 aprilie 2009 – Am adresat prima plângere la Procuratura Generală pagina Ipagina II
 • 10 aprilie 2009 – Mai mulţi membri ai Asociaţiei Hyde Park au fost citaţi la Procuratura Generală
  [VIDEO] Oleg şi Ghenadie Brega au fost audiaţi la Procuratura Generală – declaraţie Oleg |  declaraţie Ghenadie
  – Trei Ordonanţe emise Procuratură în cazul lui Ghenadie Brega
 • 09 aprilie 2009 – Sediul Asociaţiei Hyde Park a fost percheziţionat de poliţie.
  [VIDEO] Membrii HP au fost citaţi la Procuratura Generală
 • 08 aprilie 2009 – Oleg Brega, ex-preşedinte al Asociaţiei Hyde Park şi ziarist la „Jurnal TV”, a fost bătut de poliţişti în civil
  [VIDEO] Declaraţia lui Oleg Brega
 • 07 aprilie 2009 – Procuratura Generală a anunţat că a deschis un dosar penal pe numele lui Ghenadie Brega, ex-preşedinte şi membru al Asociaţiei Hyde Park, pentru organizarea mitingului din 06 aprilie 2009
  – Comunicatul de presă difuzat de PG
 • 06 aprilie 2009 – Ghenadie Brega, ca persoană fizică şi membru al Grupului de Iniţiativă  „sunt anti-comunist”, s-a implicat în organizarea şi desfăşurarea mitingului de protest paşnic din data de 06 aprilie 2009 (desfăşurat între orele 18.00 şi 20.00 în PMAN)
  – Declaraţia prealabilă depusă la primăria municipală
Anunțuri
Categorii:opinii
 1. 12/02/2010 la 3:24 pm

  Declaraţie – C o m u n i c a t d e p r e s ă
  http://www.interlic.md/download/886

  Procuratura califică drept ilegale şi inadmisibile acţiunile organizatorilor şi participanţilor la întrunirea din 6 aprilie 2009 sub genericul „zi de doliu”.

  Astfel, la 6 aprilie curent între orele 16:00 – 23:20 în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost organizată de către Ghenadie Brega cu participarea activă a liderilor unor partide politice (V. Filat, A. Tănase, V. Ungureanu, V. Pavlicenco, O. Cernei, V. Nagacevschi etc.) o întrunire la care au participat cîteva sute de oameni.

  Scopul mitingului constînd în a manifesta protestul faţă de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie curent.
  În procesul desfăşurării lui au fost încălcate prevederile Legii privind întrunirile (art.6, 16, 18, 19), conform cărora: întrunirile se desfăşoară numai în mod paşnic;
  organizatorul are dreptul de a desfăşura doar în forma, locul şi termenul indicat în declaraţia prealabilă;
  participanţii au obligaţia de a respecta legislaţia şi ordinea publică.

  În realitate însă, au fost constatate un şir de încălcări flagrante ale prevederilor legale, şi anume, organizatori şi participanţii au admis:

  blocarea arterelor principale de transport tentative de deteriorare si răsturnare a mijloacelor de transport public, antrenarea minorilor, participarea în starea de ebrietate batjocorirea persoanelor.

  Contrar prevederilor art.18, organizatorii nu au respectat obligaţiunile asumate, au manifestat iresponsabilitate soldate cu încălcarea ordinii publice, nu au asigurat menţinerea ordinii de drept, în rezultatul acestor acţiuni întrunirea transformîndu-se într-o dezordine în masă.

  Pe faptul organizării şi participării active la dezordini în masă, însoţite de dezorganizarea activităţilor transportului şi tentativelor de răsturnare şi deteriorare a lui cu violenţa şi batjocura altor persoane, cu chemări la nesupunere cerinţelor legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi la dezordine în masă, astăzi, Procuratura a iniţiat urmărirea penală conform art.285 CP.

  Procuratura va întreprinde toate măsurile prevăzute de lege întru asigurarea ordinii de drept şi ordinii publice şi focalizează atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării ei.

  Serviciul de presă al Procuraturii Generale

  07 aprilie 2009, (comunicat difuzat la ora 8.30)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: