Prima pagină > ştiri la zi > „Nu vreau să mai trăiesc în Moldova, nu cred în nimic”

„Nu vreau să mai trăiesc în Moldova, nu cred în nimic”


Tinerele torturate la poliţie în aprilie 2009 au plecat din ţară

5 tinere care în aprilie 2009 au fost arestate, supuse torturilor la poliţie, apoi pedepsite de judecători cu diverse termene de arest administrative, au plecat în străinătate şi nu mai doresc să revină în Moldova.

Fetele au recunoscut pentru ZdG că atunci când au fost reţinute de poliţie nu au fost informate despre ce li se incriminează, au fost lovite de poliţişti până a ajunge la Comisariat, iar acolo au fost bătute pentru că au refuzat să se dezbrace.

Unele au avut vânătăi pe corp la momentul în care au fost aduse în faţa judecătorului, dar acesta nu le-a întrebat nimic. Cele 5 tinere au fost aduse toate în faţa aceluiaşi judecător, care a decis că fiecare dintre ele urmează să stea 5 zile în arest. «A fost crunt, nu am înţeles de ce ni se fac toate acestea. Nu vreau să mai trăiesc în Moldova, nu cred în nimic,» ne-a spus una dintre tinere.

«Stau de 10 ani în Europa, dar m-a oprit poliţia de 3 ori, şi atunci nu a trebuit să ies din maşină. Aici, când am venit să îmi caut fiica la Comisariat, m-au dat afară ca pe un câine, m-au ameninţat, m-au minţit că ei nu ştiu de aşa copil. Dar fata era înăuntru bătută,» ne-a spus tatăl uneia dintre fete, care şi-a căutat fiica timp de 3 zile prin comisariate în aprilie 2009.

Reclame
Categorii:ştiri la zi
  1. 15/02/2010 la 11:50 am

    lucs, lumea treia vine

  2. Napocel
    15/02/2010 la 1:10 pm

    Cine e judecătorul? Se pot solicita actele emise în acea zi de acel judecător retardat. Cine sunt acei polițiști ce l-au dat afară pe tatăl uneia din fete?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: