Prima pagină > opinii > ascultă şi …taci

ascultă şi …taci


zilele trecute, în timp ce mergeam la o filmare în afara oraşului, am rugat şoferul să dea radioul mai încet şi să schimbe frecvenţa pe un post românesc. asculta un post la care se vorbea în rusă, agresiv şi cu prea multă publicitate. după un timp, a schimbat cu lene şi sictir – şi aici se vorbea în rusă. apoi s-a făcut a căuta alt post. trece peste 4-5 ruseşti şi opreşte la manele (cel mai probabil de pe disc, nu ştiu unde l-a găsit). ascult şi tac. apoi văd că revine la un post rusesc. îl rog să deconecteze boxele din spate, zice că nu se deconectează. îl anunţ că voi depune o plângere la locul de muncă pe acest fapt. şoferul mă-ncurajează cu un: „foarte bine, fă-o!”. sun şi aflu numărul de telefon al şefului echipei de şoferi. îl sun şi aflu dacă au vreun regulament care ar permite sau ar interzice difuzarea de muzică în timpul zilei de muncă. aflu că nu au astfel de prevederi în contract. totuşi îl văd receptiv, cere detalii şi îi explic – sunt intoxicat cu muzică şi vorbire rusească în timpul orelor de muncă. se interesează cine e la volan, îi spun. urmează să revinim la această discuţie la firmă. după discuţiea asta şoferul mă acuză că „n-ai procedat corect”. zice că trebuia să discut cu el, nu „să sari peste doi paşi”. a mai zis că dacă mă deranjează el închide de tot. sigur că deranjează, i-am zis. abia acum a închis radioul.

nu ştiu cum vor reacţiona ceilalţi şoferi. le voi cere să mă respecte, să vedem cum vor reacţiona.

Anunțuri
Categorii:opinii
 1. 07/03/2010 la 2:00 pm

  tu te dai prea mult in spectacol si iti dai importanta, o importanta care te pune intr-o lumina mediocra…

  o faci din principiu… daca celorlalti 13 pasageri le place muzica, tre sa fie unul de-alde tine care sa-si arate fitsele la stomacul gol

 2. LINDA
  07/03/2010 la 4:23 pm

  Cam asa e…eu nu as mai putea sa ma intorc in Moldova si mai ales sa practic jurnalismul…..unde din toate partile esti improscat cu rusa sau moldovenisme-rusisme. Putin oameni se gasesc ca tine, care cer si vor doar romana…si o pun si in practica, dar esti privit ciudat. Tot timpul cand vin in MD incesc sa stau cat mai putin ca de altfel simt cum ma intoxic.

 3. Dumitru
  07/03/2010 la 5:51 pm

  Daca celorlalti 13 pasageri le place muzica, sa-si ia cate un Ipod si sa asculte muzica la casti.

 4. 07/03/2010 la 6:03 pm

  e mai usor ca acela unu sa coboare sau sa-si puna ceva in urechi…

  minoritatea se supune majoritatii

  hai scutiti-ma de temele astea lacrimogene

  atitea kkturi in tsara asta si se gasesc 2 shmecheri care, cum zice rusul „huineoi stradaet”, vor sa faca regula

 5. Dumitru
  07/03/2010 la 7:16 pm

  Transportul in comun e pentru a transporta oamenii, nu e pentru ascultat muzica. Daca vrei sa asculti muzica: pleaca la discoteca sau pune-ti casti.

 6. 07/03/2010 la 7:20 pm

  da bai… si telefonu e pentru a vorbi,nu pentru a face poze, a sta pe net… si creierul e pentru a gindi

  la sigur, daca era in oricare alta limba decit rusa, nu era sa fie nicio problema, dar na… asta+i rusa si trebuie sa urim tot ce tine de russia

  nu are rost sa discutam… asta se cheama egocentrism ce zici tu, atunci cind tu esti cel mai important om din rutiera(ma mir cum de nu va credeti motorul microbusului, la cita importanta va dati)

  ps: nu uita ca rusa s-a vorbit inainte de lenin, stalin si comunism

 7. Dumitru
  07/03/2010 la 7:28 pm

  Fa ce vrei cu telefonul, dar nu-i incurca pe ceilalti din jur.
  Si in transport trebuie sa fie liniste, nu discoteca. Nu are asta nicio treaba cu rusa, e vorba de bun simt in public. Chiar nu ma intereseaza preferintele muzicale ale soferului sau ale pasagerilor, cand eu platesc doar sa ajung din punctul A in punctul B.

 8. 07/03/2010 la 7:34 pm

  mergi in caruta
  nu uita ca A FI OM e scopul yilnic care tre sa ti+l pui
  pe cind la voi, e altul: sa fii porc, sa le arati tuturor ca esti mare si tare, ca ai gura mare si ca esti important… (uinea ceilalti 13 pasageri, in rutiera doar esti tu

 9. Dumitru
  07/03/2010 la 7:40 pm

  Tu chiar nu intelegi ca daca iti place muzica, poti pleca la discoteca? Exista localuri specializate pentru ascultat muzica! Transportul are alta functie!

  Poti ce face ce vrei in viata ta, atat timp cat nu deranjezi pe cei din jur. Muzica in transport DERANJEAZA! In toate tarile civilizate, e INTERZISA muzica in transport, e interzis chiar si vorbitul la mobil.
  Iar PORCI sunt chiar cei care isi impun obiceiurile lor deranjante asupra celorlalti, indiferent ca sunt in minoritate sau in majoritate.
  Linistea nu e un obicei deranjant, muzica – da.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: