Prima pagină > fisiere fara stapan, ştiri la zi > Asexualitatea la berbeci, porcusori de guinea, licurici, gaini pitice, hamsteri si …oameni

Asexualitatea la berbeci, porcusori de guinea, licurici, gaini pitice, hamsteri si …oameni


57% dintre romani sunt asexuali

Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania si compania farmaceutica Pfizer a dat publicitatii ultimul studiu privind sexualitatea populatiei active din Romania. Concluziile studiului au fost ca aproximativ 57 % din populatia tarii nu prezinta nici un fel de atractie fata de sexul opus si nici fata de persoanele cu acelasi sex.

Studiul a mai evidentiat faptul ca cele mai afectate de asexualitate sunt persoanele nascute intre 1970 si 1985, care au o activitate sexuala atat de redusa, incat este impinsa catre inexistenta. Asexualii se caracterizeaza prin abstinenta sexuala mai mare de o luna si nepasarea in fata acestei abstinente.

“Internetul a devenit un fel de supapa pentru activitatea sexuala. Pentru multi oameni devine suficient sa vada fotografii cu tenta sexuala, filmulete, sa citeasca bancuri pe teme sexuale, sa stea pe forumuri si sa discute despre sex.” – a declarat sexologul Radu Malarie pentru times.

Cazurile de asexualitate in Romania sunt in crestere

Daca la sfarsitul anilor ’90, asexualitatea era foarte putin raspandita ea a luat amploare dupa 2000, creand tot felul de controverse in mediile stiintifice, daca trebuie sau nu catalogata ca o deviatie sexuala.

In Romania, cazurile de asexualitate se datoreaza lipsei de comunicare, unui mediu ostil la locul de munca si existentei complexelor. Situatia nu pare sa se remedieze, medicii sexologi estimand ca numarul celor afectati de aceasta aplatizare va creste in urmatorii ani.

“Ar trebui incurajat sexul. La noi oamenii nu vad sexul ca pe o normalitate, ci ca pe ceva spectaculos, sunt persoane care rad cand aud de altii ca au facut sex in alte locuri decat patul, li se pare ceva extrem sau foarte hilar. Din pacate, aceasta este o atitudine asexuala care cultiva din ce in ce mai mult neutralitatea in ceea ce priveste sexualitatea activa” – a subliniat pentru times.ro psihologul Sorin Pavelus.

Masuri de combatere a asexualitatii

Pentru dezinhibarea pornirilor sexuale medicii avertizeaza companiile sa incurajeze angajatii sa practice sex cat mai mult la locul de munca, sa le creeze camere speciale pentru sex si totodata sa cultive o atitudine deschisa fata de acest aspect, astfel incat sexul sa fie privit ca normalitate si nu ca deviatie sau ca ceva inedit.

“Nu ar fi prea rau ca fiecare companie sa angajeze cate un sexolog pentru fiecare departament, la care sa fie dusi cei suspecti de asexualitate” – a mai declarat Sorin Pavelus.

Asexualitatea mai poate fi intalnita la berbeci, porcusori de guinea, licurici, gaini pitice si hamsteri.

Reclame
 1. Anton
  26/12/2010 la 6:49 pm

  Vreau sa precizez ca „porcusorii de Guinea” nu exista. Acei „gunea pigs” din engleza se numesc pe roamneste…cobai.

 2. Anton
  26/12/2010 la 6:56 pm

  Da, sunt de acord cu acest articol desi mi se pare enorma cifra de 57%.

  In SUA se considera ca cifra reala a adevaratilor asexuali este de 1 % din populatie.

  Totusi, din cate cunosc eu lucrurile, in Romania nu numai ca lipsa de interes sexual este majora, dar si ascunderea acestei probleme ia forme aproape inexistente in occident. Am intalnit destule cazuri de persoane casatorite care traiesc in familii unde barbatul este homosexual iar femeia…asexuala si se complac in aceasta situatie.

  Vinovata este in primul rand religia crestina, care descurajeaza cu orice pretz sexul. Sinceritatea in relatiile dintre persoanele casatorite este extrem de mica in Romania.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: