Prima pagină > opinii > Dezbateri aprinse și protest la Telenești

Dezbateri aprinse și protest la Telenești


Anunțuri
Categorii:opinii
 1. MC
  29/10/2011 la 1:52 pm

  Scopul adevărat al sistemului nostru de învăţământ constă în formarea unei fiinţe (fiindcă numai personalitate nu o poţi numi) ascultătoare/obediente, care să se supună necondiţionat autorităţilor, să nu fie o individualitate, să nu aibă curajul să-şi apere propria poziţie.
  Cum pot „cadrele didactice” contribui la dezvoltarea unei personalităţi armonioase, libere dacă lor li-i FRICĂ de nenea sau tanti inspector de la direcţia de învăţământ – pentru ei este mai important ce va spune inspectorul decât faptul că prin astfel de atitudini calicesc sufletele copiilor care se află în perioada adolescenţei – o etapă de dezvoltare de importanţă deosebită pentru om, pentru viitoarea personalitate, pentru faptul cum îşi va trăi restul vieţii.
  Aceşti profesori când erau adolescenţi au fost „instruiţi şi educaţi” de acelaş sistem de învăţământ care îi consideră pe copii doar o masă biologică. Poate o persoană fricoasă, cu gândire îngustă să cultive la copil dragostea de libertate, de autoexprimare, de creaţie?

  Dar… misterioase sunt căileTale… Să ne dorim ca, în pofida acestor sisteme de învăţământ, în Moldova şi pe toată planeta să fie cât mai multe individualităţi armonioase, libere, curajoase, OAMENI ADEVĂRAŢI !!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: